Birçok farklı sabun türü vardır ve her birinin avantajları ve dezavantajları bulunur. Ne için kullanmak istediğinize ve özelliklerinin ne olduğuna bağlı olarak, birini veya diğerini seçersiniz. Defne sabunu da bu seçeneklerden biridir. Pek çok kişinin bildiği geleneksel bir cilt bakım ve temizleme ürünüdür. Ancak özelliklerinin diğer sabunlara göre çok üstün olduğunu vurgulamak gerekir. Dermizi her türlü bakteriye karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda epidermisi yenilemeye yarayan antioksidan güçlere de sahiptir. Peki, defne sabununun faydaları nelerdir?
Defne Sabununun Faydaları
Bu sabun zeytinyağı ve defne yaprağından yapılır. Tüm cilt tiplerine uyum sağlaması sayesinde kullanımı oldukça yaygındır ve ciltte kızarıklık, tahriş veya alerji gibi yan etkilere neden olmaz. Aslında sedef hastalığı, dermatit, egzama ve akne sorunları olan cilt türlerini tedavi etmek için kullanılır.
Defne sabununun en göze çarpan özellikleri antioksidan, anti-enflamatuar ve antiseptik gücünde yatmaktadır. Bununla beraber defne sabunu içeriği bakımından oldukça zengindir. Defne sabununda C vitamini, A vitamini, folikasit, B vitamini, bakır, manganez ve çinko yer alır. Doğal ve faydalı içeriklerinden dolayı çok eski zamanlardan beri insanlar için pek çok yarar sağlayan bir sabundur. Defne sabununun faydaları şunları içerir:
Cildi Nemlendirir
Defne sabunu yapımı için kullanılan zeytinyağı şüphesiz cildin iyi derecede nemli kalmasına yardımcı olur ve su moleküllerinin tutulmasını artırır. Tüm bunlar, epidermisi temas halinde daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirir.
Bakterilere Karşı Koruma Sağlar
Defne sabununun faydaları arasında bir diğeri de bakterilere karşı korumasıdır. Antiseptik gücü, cildinizin hassas dengesini tehdit eden görünür ve görünmez her türlü safsızlığı yok eder. Bu sabun, cilt tipiniz ne olursa olsun, alerjik reaksiyonlara veya diğer yan etkilere neden olmaz.
Virüslere Karşı Koruma
Cildi sadece bakterilere karşı korumakla kalmaz, aynı zamanda virüslere karşı da kalkan görevi görür. Bu, yüksek C vitamini içeriği ve epidermise nüfuz ederek onu koruyan diğer antioksidanlar sayesinde mümkündür.
Comments